backward.gif (447 bytes)  arkiv.gif (502 bytes)  bilder.gif (531 bytes)  guestbook.gif (657 bytes)  kontakt.gif (590 bytes)  start.gif (506 bytes)  forward.gif (442 bytes)

Dagar i Stockholm
23/11
Jag vet inte vad som hänt,  men alla Bingo-Lotto-försäljare blir som tokiga numera när de ser mig. Igår klev jag av vid Alvik, jag och trettio andra gick mot rulltrappan. Två knattar står och håller upp sina lotter och låter folk passera ifred. Men när de ser mig spricker ansiktet upp i ett brett sälj-leende, ungefär som om de redan vet att lotten är såld. ”Vill du köpa en Bingo-Lott?” tjoar de till mig. Och jag grubblar av frågor. Frågor som ”Varför jag?” och ”Varför nu?” eller ”Man får inte slå barn som säljer lotter va?” Men jag säger bara ”nej tack” och går vidare. I ögonvrån ser jag hur förvånade de ser ut.

Idag stod en dam och sålde bingo-lotter utanför Åhléns. Det kändes som om hon stirrade på mig.

Nåja. Var och anmälde mig för att bli blodgivare igår också – jag måste ju göra nån nytta i alla fall. Man får kaffe och en macka, men blir av med en halvliter blod. Det känns rätt mycket. Jag har ungefär 5-6 liter. Den 14:e december ska de tömma mig första gången – om blodet godkänns vill säga.


//Andreas