Welcome to cyberskoglund.nu

Search   in  

 Create an AccountHome | Submit News | Your Account | Content | Topics | Top 10  

Innehåll
  ·  Hem

  ·  2006

  ·  2005

  ·  2004

  ·  2003

  ·  2002

  ·  2001

  ·  Tipsa nån

  ·  Kontakt

  ·  Gästbok

Information

Andreas Skoglund driver CyberSkoglund.nu. En inte särskillt seriös sajt om så lite som möjligt.

Mer seriösa sajter som Andreas är lite inblandad i:
www.natverksbygget.se
www.livechannel.se
www.curlingkanalen.se
www.y-center.se/harnosand


Annonser på CyberSkoglund?!?

SökLanguages
Välj Språk för gränssnitt:


  
cyberskoglund.nu: Nonsens

Search on This Topic:   
[ Go to Home | Select a New Topic ]

Hur gör man i lekparker egentligen?
Friday 21 August @ 12:18 av cybersko (1078 läsningar)
NonsensHur börjar man prata i lekparker? Jag fixar det inte idag. Där står jag med K och gungar och så kommer ett barn och en vuxen också dit. Stämningen blir lite tryckt. K och den andra ungen sneglar på varandra. Jag och den vuxne säger "hej". K och den andre sneglar. Jag och den vuxne stirrar på vårt respektive barn, säger något lågt om att "titta där... vilken fin kille/tjej". K känner av min nervositet och blir klängig som tusan. Vi vuxna börjar trampa i sidled. Sen står vi där som fyra får. Två stora som bräker tyst och två små som trampar omkring och sneglar på varandra.

Vad ska man göra? Jag fixar de flesta andra sociala situationer! Jag är rätt bra på att bryta isen i vanliga fall. I vissa fall fixar jag även lekparker, men det tar ett tag och det är nästan altid pappor jag lyckas börja prata med. Nån gång har K hjälpt mig och jag har lyckats få fram något även till en mamma. Mormödrar/farmödrar är omöjliga. Dem har jag gett upp allt hopp om. Någon morfar eller farfar har jag aldrig sett, så där vet jag inte hur jag skulle reagera.

Men finns det tips på hur man ska föra sig i lekparker så tar jag glatt emot dem. Det finns annars en stor risk att jag får två platser på jorden där jag totalt tappar självförtroendet. Det ena är dansgolv, men det kan jag lösa med ett par öl. Det andra lär bli lekparker och det känns inte som att öl skulle vara ett bra alternativ där. Hjälp!
/Andreas


(Läs mer... | Poäng: 0)

890 000 kr fattigare. Eller..?
Friday 14 November @ 20:01 av cybersko (1048 läsningar)
NonsensIdag skrev vi på för huset. Men egentligen är det väl SEB som äger huset? För vi lånar ju pengar av dem för att köpa ett hus - så i praktiken lånar vi huset av dem.

Hur som helst. Det slutade med att jag tre timmar senare stod och målade vad som ska bli Kerstins rum.

Det käns bra, hur som helst. Imorgon ska vi spackla i köket.


(Läs mer... | Poäng: 0)

Jag chattar inte längre...
Wednesday 12 November @ 20:01 av cybersko (1046 läsningar)
NonsensNyss slog det mig... Jag chattar inte längre. Förr - hela tiden. Susanna, Sara, Johannes, Muggen,med flera, med flera. Jag kunde sitta kvällarna igenom och bara hålla kontaktem med folk och prata bort några timmar. Nu tappar jag kontakten med dem. Undan för undan faller de undan. Vet inte vad jag ska göra. Det är mest ett konstaterande att är det inte blöjbyten, lek eller flyttbestyr så är jag såååå trött att ta upp en chatt inte är att tänka på.

Fast å andra sidan; förr var alla online - jämt. Just nu är tre kontakter online, varav en är på status "Inte vid datorn" och en annan är en kompis jag bara delar ett curlingintresse med. Så det är ta mig tusan inte bara jag! Tydligen är det så att även de andra blir mindre och mindre aktiva på MSN.

Då är frågan; är detta en allmän trend? Är MSN och chatt på väg att dö ut? Eller är det bara jag och mina polare som ändrat livsstil?

Jag läste i en artikel för ett år sen ungefär att ju lyckligare förhållande man är inne i, desto mindre online är man. Där kanske vi har det... Vi har alla kommit in i lyckliga förhållanden! Och genast börjar jag få dåligt samvete för att jag sitter här och skriver... Går ut och kramar Jennie istället.


(Läs mer... | Poäng: 0)

Bredbandsbolagen...
Saturday 08 November @ 18:13 av cybersko (1030 läsningar)
NonsensVi har ju köpt hus. Det är ju kul och känns bra och så. Men allt arbete med det... Det är försäkringar, flytt av telefon, el etc.

Skulle flytta mitt bredbandsabonnemang förra veckan. Ringde kundtjänst och förklarade läget.
- Ja vänta då ska jag kolla, sa hon.
Det dröjde ett tag och så sa hon:
- Ja vi kan erbjuda bredband och telefoni, men tyvärr bara 8mbit istället för de 24 du har nu.
- Ajdå, sa jag, då måste jag se om det finns någon annan som kan erbjuda bättre.
- Ja gör det sa hon.

Jag ringde runt och på Glocalnet skulle de faktiskt fixa 24 mbit och telefoni, så jag slog till direkt. Det är ju inte alltid folk är så snabba, så jag agerar snabbt från mitt håll.

Nästa dag ringde jag Bredbandsbolaget igen för att säga upp mitt abonnemang.

Alla såna här bolag har en särskilld avdelning för att ta emot uppsägningar. De är experter på "anti-churn", dvs på att vända kunder de är på väg att tappa. Det finns väl utvecklade processkartor för hur man hanterar kunder. Jag kopplades till en kille som hette Martin tror jag.
- Tjena, jag vill säga upp mitt avtal.
- Varför då?
- Jag ska flytta och ni kan inte erbjuda mer än 8 mbit per sek och telefoni där.
- Det måste jag kolla!
Han knappar på några knappar...
- Ja, men vi KAN leverera 24 mbit och telefoni där.
- Jaha... Varför sa tjejen igår då att jag inte kunde få det där då?
- Jag vet inte. Men får jag flytta dig dit?
- Nej, jag har ett nytt avtal nu med Glocalnet, så att ni inte har fungerande system är inte mycket att göra åt.
- Men du har ju ångervecka.
- Jo men jag valde bort den för att kunna få bredbandet klart den 1:a december. Och jag tycker fortfarande inte det är mitt fel att ni ger två helt skillda besked på två dagar. Det känns inte trovärdigt.
- Nähä. (Här tar hans processkarta slut och de har en förlorad kund. Han har fler kunder att vända, så nu pratar han mycket snabbare:) Jag skickar papperen och du skriver under dem och skickar tillbaka. Hej då!
Klick. Så var det tyst. Bra kille den där Martin. Han jobbar snabbt. Bredbandsbolaget kan vara stolt över honom.


(Läs mer... | Poäng: 0)

Det finns så mycket att skriva om...
Wednesday 14 May @ 12:37 av cybersko (1016 läsningar)
NonsensDet finns så mycket att skriva om. Till exempel om den här lilla tjejen på 54 cm som ligger bredvid och sover. Och kanske ska man nämna att hon kräktes över mig igår morse så att jag var alldelens full av bröstmjölk när jag bar in henne till Jennie för att byta på henne.

Eller kanske ska jag skriva om att jag har feber, inte har sovit ordentligt sen den 21:a april och fortfarande känner mig oförskämt fräsh...

Jag kan också skriva att jag inte kommer att lägga ut bilder på mina barn på bloggen. Jag tycker att man ska få välja sin egen närvaro på nätet. Så innan Kerstin förstår vad Internet är så blir det inte mycket om henne här.

Jaja, det blir mera så smångingom.


(Läs mer... | Poäng: 0)

Det där med sociala nätverk
Wednesday 09 January @ 17:14 av cybersko (1178 läsningar)
Nonsens Groucho Marx sa en gång “Jag skulle inte vilja vara med i den klubb som accepterar mig som medlem”. Folk har precis som Groucho en tendens att vara lite paradoxala i sitt sociala liv. Å ena sidan vill man vara en utvald i en unik klubb. Samtidigt vill man att så många som möjligt ska vara där...  Så när en förening (oavsett om den är på Internet eller någon annan stans) nått en viss massa, ja då droppar en hel del folk av. På samma sätt som Facebook blir mindre och mindre intressant så drabbas föreningslivet av denna nedåtgående spiral. Jag har fått en del irriterade mail och mess om att jag inte förstår det fantastiska i Facebook. Där tror jag de som skrivit har fel. Jag förstår i all vesäntlighet vad Facebook är. Det jag irriterar mig på är däremot att det som koncept inte är något nytt – förutom att det blivit en fluga. Sociala nätverk på nätet (som Facebook är ett av flera exempel på) är jag däremot en förespråkare av. Det är skitkul med sociala nätverk! Däremot så ska man fundera på vad man verkligen delar med sig av, för det går undan på internet... Men ni lär ju inte se mig så himla aktiv på de där sjterna längre – får man hoppas i alla fall... Socialt nätverkande står nämligen statistiskt i direkt korellation till ett (lyckligt) äktenskap enligt The Economist’s San Francisco korrespondent. Så även om jag är med och kvar där, så får vi hoppas att jag inte är särskillt aktiv. /Andreas

(Läs mer... | Poäng: 0)

Ny sajt för oss som gillar byfånar men aldrig får en chans att läsa om dem
Friday 21 December @ 19:42 av cybersko (1052 läsningar)
Nonsenswww.blickar.se. En ny sajt som är motsvarigheten till ”övrigt” på DN:s kontaktannonssida. Jag tror jag bloggat om det förr – hur patetiskt det är.

Nåja, om någon kille ser en tjej i röd jacka, får en misstolkad blick och tror att han är kär, det kan jag köpa. Det är väl så det fungerar. Men att sen satsa 40 kr på att sätta in en annons i DN i hopp om att hon ska läsa den - och sedan svara - ja, då tycker jag att det är väl patetiskt.

Jag tror det är under ”Övrigt” som jag får utlopp för mina ”dokusåpakänslor”, som gör att jag inte får ut något att följa dokusåpor. Där kan jag tänka ”Åh, snälla nån... Vad tror han egentilgen?” Det här behovet av att se en byfåne skämma ut sig får jag inte i dokusåpor utan istället på sista raderna av kontaktannonser.

Sen ställer jag mig frågan till alla tjejer där ute: anta att du skulle känna igen dig på den här beskrivningen:
”Du söta tjej i röd jacka på bussen mellan Slussen och Gullmarsplan – vi fick ögonkontakt en gång. Hör av dig!”

Skulle du verkligen svara på den? Även om du är helt övertygad om att det är dej han är ute efter? Det känns aningen för desperat... Men, det kan ju vara som med internetdejting – det var ju helt ute fram till ca 1999 när Spraydejt på något sätt rättfärdigade det hela. Sen har det gått snabbt. Numera har jag bara en envis släkting nere i Göteborg som tycker att internetdejting är för patetiskt. Hon är den enda jag känner som tycker så...

Men jag kan ju också konstatera att Neil Strauss, författaren till ”The Game” - boken om hur man lugnt och metodiskt kan förföra vilken tjej som helst, förmodligen skulle såga denna sajt totalt. Han driver tesen att om du inte stött på en tjej under de fem första sekunderna ni har ögonkontakt, så kan du lika gärna låta bli - hon kommer att tycka att du är en kuf. I detta fall känner jag mig böjd att hålla med.

Nåja, det är lite härlig underhållning att gå in på blickar.se i alla fall och läsa om kufar. Topp tre:
”Restaurang Globen Star. Jag åt lunch och du jobbar där. Jag satt och tog en paus i juklappsletandet. våra blickar möttes som hastigast och du har ett undebart leende”
(Varför inte gå tillbaka dit istället?)

”Skärmarbrink, T-banan Hej du vackra blonda kvinna! Du bjöd mig på två underbara leenden, när du såg mina blickar. Kan inte släppa dig ur mina tankar. Jag var tyvärr tvungen att fortsätta till restaurangen. Du, som fick mitt hjärta att smälta med bara din blick och leende. Gör mig lycklig, ring 0736-xxx xxx. Mannen med basker och skägg. Patrick heter jag”
(Skägg och basker, låter som jag när jag bodde i Östersund. Vilsen kille. Och hur seriöst är det egentligen: killen påstår att han faller helt, vad gör han då? Jo han går och äter lunch! Nä, antingen är han feg eller så har han svårt att bestämma sig.)

”Tunnelbana från gullmars mot åkeshov Båda vi stod upp vid vagnen längst fram. Du hade sällskap med en kille med glasögon. Du var så tjusigt klädd i en vit kappa och höll dig fast i räcket på taket. Våra blickar möttes minst 3 gånger innan du gick av vid Slussen. Själv var jag den mörka killen med svart jacka med uppdragen krage. Åh vad ja ångrar att ja inte gick fram och hälsade på dig”

(Ja, grip möjligheten i stunden nästa gång – det lär öka dina chanser.)

Mitt behov av att läsa om byfånar har fått ett komplement till www.tjuvlyssnat.se!
/Andreas


(Läs mer... | Poäng: 0)

Ã…rets julkalender
Saturday 01 December @ 10:29 av cybersko (1575 läsningar)
NonsensGod jul. Tråkigt att alla inte ställer upp på det bara...

http://www.cyberskoglund.nu/advent2007/

/Andreas


(Läs mer... | Poäng: 0)

Att blogga har blivit för mainstream - jag lägger av.
Wednesday 17 October @ 09:14 av cybersko (2143 läsningar)
NonsensDet här är inte kul längre. Återkommer när jag hittar på nått nytt.
/Andreas


(Läs mer... | Poäng: 0)

Visst är det lite dött - men den som väntar på något gott...
Tuesday 09 October @ 14:33 av cybersko (1441 läsningar)
NonsensJa, det händer lite lite här. MEN jag förklarar varför:
Planeringen för årets adventskalender är i lite frustrationsfas. Årets kalender "Little Shop of Handlarn" har ett manusutkast, men just nu är det för myket humor och för lite kränkningar. Det blir inte kul helt enkelt. Så allt kreativt fokus går till manuset.

Men, men... För den som väntar på något gott, kan jag alltid dela med mig av min önskelista, något jag fick inspiration från min vän Marcus hemsida.

1. Boken "Between the Sheets: Creating Curling Champions"
2. Ipod Nano
3. Duntäcke
4. Prenumeration på tidningen Wired
5. Jaja, kalsonger, strumpor och skjortor funkar också...


(Läs mer... | Poäng: 0)

  
vBloggKlicka! CyberSkoglund behöver intäkter!

Omröstning
Annonser på CyberSkoglund -bra eller kasst?

Kasst - CyberSkoglund har blivit för kommersiell
Tjaaa... ok, jag ser det inte. Jag klickar inte
Tjaaa... ok, kan väl klicka om det gör dig nöjd...
CyberSkoglund är värd alla pengar han kan få!Resultat
Undersökningar

Röster 61

äldre vBloggar

Login
Alias

Lösenord

Har du inget medlemskap än? Du kan bli medlem. Som registrerad medlem har du lite fördelar som en temaväljare, kommentarsinställningar och möjligheten att skriva kommentarer under ditt eget namn.

Gammalt
Sunday, 16 September
· Ah, allt detta snack om Facebook...
Tuesday, 28 August
· Det finns andra Andreas Skoglund:s där ute. Som det är synd om...
Saturday, 18 August
· Är det sÃ¥ farligt att äta mask egentligen?
Monday, 13 August
· VÃ¥gar man gÃ¥ hos samma frisör?
Thursday, 09 August
· Bra utsikt frÃ¥n dasset
Monday, 30 July
· Nu undrar jag varför man blir tjock?
Tuesday, 24 July
· Varför Stig Bergling borde bli Hederstursimambassadör i Härnösand
Tuesday, 03 July
· Tycker jag börjar växa in i rollen...
Thursday, 28 June
· Sommarledigt - jag är värd det!
Monday, 11 June
· Det är väl klart jag frÃ¥gar Jennie..?

Äldre Artiklar

Exempel på produktion - Speedboat
Klicka på start för att se videon
Speedboat genom Härnösand. Toppfart: 70 knop.

(c) 2006 CyberSkoglund.nu

PHP-Nuke Copyright © 2005 by Francisco Burzi. This is free software, and you may redistribute it under the GPL. PHP-Nuke comes with absolutely no warranty, for details, see the license.
Page Generation: 0.21 Seconds