Arkiv
Bilder
Gästbok
Cyberskoglund.nu
Kakrecept
Trettonde mars

Har pratat med Ernesto idag. Han kunde lite engelsk, sâ vi förstod varandra. Igâr pratade jag med en gammal gumma - hon kunde ingen engelska, sâ det gick inte alls. Men vi tyckte om varandra i alla fall.

Det är svârt att föra normala konversationer. Tror egentligen jag har svârt för det i Sverige med, har nog mest sarkastiska skämt när jag slösnackar med folk. Men det är svârt att vara sarkastisk pâ spanska, även fast jag gjort vissa försök (vilket bara resulterat i att de numera kallar mig "el Gallo" - "tuppen" kring frukostbordet, följt av ett gemensamt asgarv...)

Försökte förklara för en av de 50 skoputsarpojkarna i parken idag att han mâste styra om sin verksamhet. Det gick inte alls. Pâ knagglig spanska sa jag att det var för mânga aktörer pâ skoputsarmarknaden i denna park, men det saknades nâgon som fyllde behovet för turister att fâ enkel tillgâng till vatten. Resultatet blev inte nân diskussion om "tillgâng och efterfrâgan" utan istället satt han och gnällde fem minuter om att han skulle putsa mina skor för 2 Quetzaler. "Jag behöver ingen skoputs! Jag behöver vatten" sa jag. Dâ pekade han pâ kiosken och gick. Tror att han tyckte att jag var lika dum i huvudet som jag tyckte att han var korkad.
/Andreas