Arkiv
Bilder
Gästbok
Cyberskoglund.nu
Kakrecept
Sjuttonde juni

Det är dags att ta upp bilderna på tjur-kastreringen. Många blir upprörda och undrar vad jag egentligen är för en människa. Så här är det; Jag skulle aldrig själv kunna göra något sånt där. Blev erbjuden på plats, men hade svårt att låta bli att kräkas, så jag tackade nej.

Jag hoppas verkligen inte att det är så här det går till på svenska bondgårdar, men tyvärr är det nog på något liknande sätt. Det sägs att vissa samer biter av dem när de kastrerar renar.

Samtidigt så är ju detta en del av verkligheten. Detta är priset vi får betala för att äta falukorv eller spagetti med köttfärssås. Nu vet ni om hur det går till. Ert samvete avgör om ni ska fortsätta. Ett alternativ kan ju vara att köpa kravmärkta produkter, men jag undrar om det gör någon skilnad, då bönder verkar resonera som så att tjurar, grisar etc inte har samma känselsystem som människor och därför inte behöver bedövas för att utföra detta. Ett annat alternativ kan ju vara att bli vegetarian. Eller bara äta fisk. Folk verkar ju inte bry sig om på bilderna när fisk slängdes upp i båten för att självdö på Rio Dulce i Guatemala. Men det är klart; fiskar är ju mindre lik människor och därför svårare att identifiera sig med... Så vad är egentilgen värst? Att kastrera en tjur med kniv eller att slänga upp en fisk för att självdö i en båt?
/Andreas