sjuttonde april

Satt imorse och fördrev tiden genom att spela ett spel på www.shockwave.com. Kom på att det kanske var dumt att sitta framför datorn en sån strålande vårdag. Samtidigt hade jag lite svårt att ta mig själv i kragen. Så jag tog fram tärningen igen. Om det blev en etta skulle jag städa - och inte bara lite, det skulle vara vårstädning i megaformat. Blev det en tvåa till femma skulle jag ringa Prytz, Mini och gänget för att göra nått. Blev det en sexa skulle jag fortsätta vara okonstruktiv i soffan. "Sjysst deal" tänkte jag, lät tärningen rulla och såg till min fasa att det blev en etta. Jaha. Bara att städa. Började i sovrummet. Rensade ut lite kläder och lådor. Bar upp en del på vinden. Kastade en hel del annat.

Poar på ganska bra, när jag hör att jag får ett meddelande på MSN:en vid datorn. Brorsan behöver hjälp att bära dörrar han målar. Klart jag gör en paus, drar till honom och hjälper till. Väl där ringer Prytz: "Visst tusan borde vi utnyttja denna varma vårdag?". Ja, vad säger man, givetvis! Så jag hjälper brorsan att bära dörrar och drar till Prytz.

På vägen dit kom jag på det... Tärningen hade ju avgjort att jag skulle städa... Nu stod jag för en inre kris: att dra till Prytz, vidare ner på stan och fika, eller hem och städa?

Konsekvensen av att dra till Prytz blir att jag för första gången inte bryr mig om tärningen till 100% (i de fall jag låter slumpen styra tillvaron). Detta kan innebära en uppmjukning av synen på slumpen... Är det så bra? Kanske kommer jag att fatta rationella beslut utifrån behov, krav och önskemål i högre utsträckning i framtiden? Och hur kul blir det? Inte alls! Jag behöver slumpen! Jag kommer att bli rastlös, få flyktkänslor och dra långt, långt bort! Jag borde åka hem.

Jag förhandlar med mig själv... Kan man säga som så att ettan på tärningen betyder att jag skulle göra den där mega-städningen idag? Det vill säga, jag måste vara klar innan jag går och lägger mig? Hmmm... Ja, så får det bli... Fast det känns lite "fusk". Nu får jag ju tillgång till flera alternativ, både städning och göra nått med gänget...

Fast å andra sidan - en tärning?!? Skärp dig Andreas.

Ja, så får det bli.
/Andreas
Ps. Har ni inte läst boken Tärningsspelaren av Luke Rhinehart så gör det. Den sätter saker på sin spets.