Arkiv
Bilder
Gästbok
Cyberskoglund.nu
Kakrecept
 
bildarkiv

Gilla var lite irriterad på mig veckan innan jul. Hade sagt att vi skulle spela lite tv-spel på julafton. "Va?!? Ska jag åka från Götebrog till Härnösand för att spela dataspel?" Nåväl, efter ett par timmar ville jag ju spela lite också, varpå hon krampaktigt håller i joysticken och säger "Näe, vänta, jag ska spela EN gång till!" Det hade vänt totalt. Så istället blev Ola lite putt, det var för mycket våld - och på självaste julafton... Vi som spelade hade kul. Ola tyckte att vi skulle på midnattsmässa istället.
Man måste dra massa stenar över isen innan man får spela. Det är nog så här det känns att köra ismaskinen på en hockeymatch.
Match på gång. Det här är från matchen då vi spöade ett gäng gymnasietjejer.
Sliden sitter inte perfekt. Ibland drar jag snett och släpper dåligt. Men jag lär mig...
Kusin Simon Köhnberg spexar på framför kameran. Cool kille. Sen skulle vi spela rugby med en nallebjörn. Självklart fick han spö. Fast i armhävningstävlingen senare vann han. Jag gjorde mitt bästa att skylla ifrån mig på att jag var förkyld.
Pizza på Pizzeria Pinoccio. Hysteriskt stora. Det var enda gången Jim var imponerad över något i Härnösand
Klätterväggen var inne i en kall oljecistern. De eldade i en kamin och man fick värma sig bäst man kunde kring den. Kändes lite grann som hämtat ur Dan Anderssons dikt "helgdagskväll i timmerkojan", fast nu var det "Helgdag i oljecisternen". Det utvecklas här i världen. Undrar förresten vad Dan Andersson skulle tycka om att man betalar för att utföra kroppsarbete. PÅ den tiden fick man ju alltid betalt.
Prytz tog sig högst upp och slog i taket. "Det där ska han inte få stoltheten att ha gjort utan mig" tänkte jag och klättrade upp jag med. Det finns dock bara på video...
Prytz tappade taget. Det var då man konstaterade att om det varit på riktigt hade han varit död nu. Tur att det bara var på låtsas...
Helen klättrade snabbt upp till toppen, satte nivån tillsammans med Lotta och gav oss andra prestationsångest.
Lotta dominerade tillställningen. Man hann bara se sig passerad innan man hörde folk skrika "Bra Lotta! Slå i röret!" (ja, för att visa att man var längst upp alltså...)
Passade också på att föreviga två stolta Saab-ägare. De älskar sina bilar som jag en gång älskade min Peugot. Det är lite sjukt det där - bilarna måste vara på gränsen till sammanbrott innan vi människor får nån form av affektion till dem...
Båttur med bror, Cilla, Monica och Scott. Amerikanarna imponerades av istiden, den svenska kusten, den svenska sommaren och båten. Att kusten höjde sig ur havet 8mm per år var "unbelieveble" och att det varit nära 9000 fot is på landet trodde man knappt på. men vackert var det, som tusan.
Surströmmingsfest med släkten. Lukten hausades upp rätt mycket för de stackars amerikanarna, så när burken väl öppnades blev de nästan lite besvikna. "That's all?" var frågan.
Surströmmingsklämma med potatis, lök, ost och en liten klick gräddfil. En kall öl och allt är bra även när man är van feta texas-biffar. Scott satte i sig tre strömmingar och var beredd på mer när de svenska köttbullarna togs fram.
Ute i Stöde blev det hjälm på och "prrrot" istället för woahw som stoppkommando.
"Woahw" funkade som sagt inte som stoppkommando. Hästen skuttade till och Monica kastades av. Det slutade med röntgen och bandagering på Sundsvalls akutmottagning.
Ja, vad säger man? Ser jag ut som en vd? näe...
Här bor jag. Kvällssolen gör att man kan sitta ute och äta middag, eller ta en öl, eller måla, eller ALLT! Så länge det är sommar.
Mitt vardagsrum är lite spartanskt. Går efter mottot: "No dust collectors!"
Mitt jobb sker här på den andra våningen (Ja, det är faktiskt ett två-våningshus.
Brorsan bor rätt bra med. Fast han saknar balkong mot kvällssolen.
Så ska jag väl göra Johannes till lags också och lägga ut en bild på kusin Anna när hon tog studentexamen.
Den nya bilen. En Yukon. Den kan dra hästvagnen efter och samtidigt ha nio passagerare. Tuff, tycker alla.
Det var dags att kasterar småtjurar. Ett gäng cowboys, Monica och en turist från Sverige åkte långt ut i ingenstans med sina hästar för att fånga in och kastrera kalvar.
Här ser vi hur Monica precis har slängt ner en tjur och kastreraren sitter redo.
Sen fick Monica pröva på att kastrera. De tyckte att även jag skulle pröva, men jag har nog för god inlevelseförmåga för att kunna ge mig på något sådant. Jag nöjde mig med att hålla nere ett par tjurar när kastrerar-proffset skar. Här skär Monica upp tjurens pung iallafall.
Här är testikel ett ute och redo att avlägsnas.
Och så var den borta...
På slutet såg det ut som hon inte gjort annat i sitt liv än skurit pungen av små tjurar. Vem kan tro att hon redan samma kväll skulle presentera vädret likt en tv4-flicka?.
Dessa friteras sedan. Måltiden kallas "Rocky Mountains Oysters". Smakar som kyklinglever sägs det.
Jag fyllde år, blev uppvaktad av mina rumskamrater. Fick en tupp, följt av att alla asgarvade. Min landlady tyckte det var hysteriskt kul.
Åh, så vackert... Och varmt i vattnet var det också.
Här, sâ nära paradiset jag har varit nângâng, bodde jag i pâskhelgen.
Födelsedag. En sân här gâng gör det inget att man fyller 28.
Vi köpte fisk utav ett par pojkar. De dök efter fisken och slängde upp dem i bâten. Sen sâlde de till rika Guatemaler som for förbi.
Upp för Rio Dulce ordnade Juan Carlos lite underhâllning; sätt en kille pâ flotten och försök sen skaka av honom. Här är det jag som underhâller.
Fick lära mig nâgot nytt; annanas växer i en buske. Frukten växer fram i mitten. Kände mig lite som Bo Landin när jag satte mig pâ huk.
Besökte Pancho. Han hade ett hus pâ fyra vâniongar som han bygt själv. Här är vi pâ tredje vâningen. Fast det är hâl i golvet, sâ man ser ner till vardagsrummet. Och är det mörkt och man försöker ta sig till badrummet kan man lika gärna hamna i farstun.
Uppför den exotiska kusten. Fâglar som sâg ut som dinosaurier flög förbi mest hela tiden. Jag hoppades pâ att fâ se en t-rex medan kvinnan bredvid ville se apor. Hon hade kanske lite större chans att fâ sin vilja igenom, men ingen utav oss sâg nâgra sâna djur.
Vi klev av bâten och ^kte bil en bit. Sen var vi framme vid ett hett vattenfall. Det var som en bubbelpool ungefär. Coolt.
Efter att ha provat pâ vattenskidor sâ gick bâten sönder. Natten kom och vi var fast pâ floden. Kändes som Tom Sawyer opch Huckelberry Finn när vi stakade oss fram med lânga stavar för att ta oss fem kilometer ut mot kusten. Fast efter en dryg kilometer blev vi räddade av en lyxyatch. Det blev aldrig Tom Sawyer.
Var ute pâ en promenad med skolan. Hit ska man inte gâ själv. Tvâ tjejer var uppe där själva för tvâ veckor sen. De kom ner med bara strumporna kvar, resten hade rövarna stulit.
Det var dags att göra en Alfombra (täcke). Várdfamiljen och bröder och systrar skulle göra detta för att en Procession skulle fâ gâ över den. De började klockan 4 pâ morgonen, med färgat sâgspân och mycket arbete. Vid tiotiden var jag där med en av tjejerna som bor i samma hus. Hon hjälpte till mer än jag. Jag nöjde mig med att fylla ett par fält med grön sâgspân.
Sâ här sâg det ut vid tvâtiden pâ eftermiddagen. Klockan fyra skulle processionen komma, sâ det var brâttom....
Ja, om ni ser de gröna fälten sâ har jag gjort dem... Är lite stolt.
Sâ kom dâ processionen. Klockan kvart över tre var de klara. Klockan fyra gick gubbarna över den.
Här kliver killen pâ mina gröna fält... Känns lite onödigt.
Och fem minuter senare, efter pukor och trumpeter sâ var det slut...
Här har vi amerikanskan som inte förstod att hon sâg amerikansk ut. Ville inte berätta för henne att det i princip bara var amerikaner som köpte av försäljarna heller... Det är just vad hon gör här....
Ruinerna vid kyrkan San Francisco. Exotiskt.
Ruinerna vid kyrkan San Francisco. Lika exotiskt som förra bilden.
Min bror och jag försöker le framför kameran.
Kul resesällskap pâ en chicken bus. Gansska passande.
På väg upp trodde vi att det skulle bli tufft, så min bror tog på sig kängor, m-90-byxor, jag tog mina texas-boots och skavsårsplåster.
På väg ovan molnen blev det kyligare och pulsen blev högre och högre. Förstår att en icke dopad Elofsson fick det tufft mot en bloddopad kille.
Nästan uppe på toppen, bara det svåraste kvar; 40-gradig lutning i hundra meter med vulkangrus som rinner under fötterna. Tunn, kall luft gjorde sitt till.
Knäckt, svettig och en t-shirt som vägrar torka.
Uppe på toppen var man tuffare - då hade man ju klarat det och det kändes inte längreså märkvärdigt.
Ja,ja, så där lagom intressant, men dt var fränt.
Tro inte att detta är en tall. Det är en telefonstolpe i järn. Byborna vägrade låta något bolag sätta upp en antenn, detta blev kompromissen - en tall i järn.
Jag satt i parken. Dâ kom sâljaren Thomas och ville sâlja bâlten. Jag kôpte inget. Istâllet satte han sig ner och pratade. Fôrstod vâl inte sâ mycket. Sa mest "si" hela tiden, sâ jag har inte en aning om jag lovat att kôpa nâgot senare eller inte. Han var grymt imponerad av digitalkameran i alla fall.
âkte Chicken buss. Trângt och livsfarligt. De kôr som dârar, bromsarna âr dâliga och busschaffisen satt och spanade in brudar efter vâgen. Jag ôverlevde.
Mitt rum âr kallt pâ morgonen. Men ganska spartanskt trivsamt.
Det var dans i kôket pâ tisdagkvâll. Salsa och merenge stod pâ programmet, sâ jag hôll i kameran...
Var pâ bio igâr. Eller "bio" vet jag inte. En TV stod uppstâlld efter en vâgg och sen var det massa soffor pâ rad. Men de hade fôrsôkt fâ lite biokânsla genom att mâla lite kulisser...
Fontânen pâ Plaza Mayor. Tydligen har den en fôrebild i Parma, Italien.
Kyrkan dâremot har ingen fôrebild som jag kânner till.
Jag gick till skolan en morgon. Tänkte visa hur skolvägen ser ut.
tog en bild pa mitt rum. Bilden är tagen fran koket.
Kuklux klan eller en katolsk procession?
Rokigt värre var det iallafall. Vet inte om de forsokte roka ut oss, men alla turister stod kvar, sa vitt jag kunde se i alla fall.
Sen kom kistan. Den var skittung tydligen, dessutom gick ett par killar och gungade den hela tiden. Stackars grabbar som bar.
Fick ingen riktigt bra bild pa deras lidande, men man ser lite grann hur de kämpar.
Under dagen hade guatemalerna byggt utsmyckningar pa gatorna. Färgad sand är vanligast, men här används gräs. Processionen gick over vissa och forstorde dessa.
Ja, vad säger man? Mycket moda och stort besvär. De verkar tycka att det är värt det.
Spanskaklassen pa vag mot en kyrka. Massa tyskar, den guatemalska ägarinnan och hennes dotter.
Här har vi Danny Zorn, Susannas pojkvän, i Central Park.
Uppe på Johan Kyllermans tak. Sen drog vi på Fiddlestick och såg Sverige spöa Kanada.