Filmjölkslimpa

Tiderna förändras. Det som var ironi är inte längre ironiskt alls. Som det här med kakrecept till exempel... När jag la dit länken var det 100% ironi - jag bakade inte. Att tänka sig vid mig spisen var något mina vänner gjorde när de ville tänka på något riktigt absurt... Att se mig vid spisen var som att se riset ta slut i Kina, eller att se påven frånsäga sig katolicismen, det fanns inte...

Men nu... två år senare, jag bakar filmjölkslimpa och jag steker pannkakor, jag gör storkok och lagar goda middagar... Tiderna förändras. Så här kommer det; tydliga tecken på att folk kan förändras, Andreas Skoglunds variant på Filmjölkslimpa:

Ingredienser
5 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
3 dl rågsikt
2 dl havregryn
1,5 dl rågkross
2 dl vetegroddar
1,5 dl vetekli
lite russin
lite solroskärnor
5 tsk bikarbonat
2 tsk salt
2 dl sirap
1 l fil

Tillagning
Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser. Kör i fil och sirap.

Ta två såna här avlånga formar (ja, såna man gör limpa i, kostar 30 spänn på ICA). Smörj dem och få i degen i de där formarna.

Grädda längst ner i ugnen i en timme och tjugofem minuter.
Lycka till!
/Andreas